Herdet glass: En god løsning for ditt kontor

 

Er det noe som er bedre enn en ukomplisert og behagelig glassrute? Glass er et fantastisk materiale for innredning av et rom, som foreksempel en kontor. Ofte er det bekymringer om herdetglass er et riktig alternativ å velge, utenom dens herlige estetikk. Spørsmålet om det er et virkelig funksjonelt og langvarig materiale kan forekomme. Svaret er, ja!

Hva er herdet glass?

Herdet glass er en type sikkerhetsglass behandlet av kontrollerte termiske eller kjemiske behandlinger for å øke styrken sammenlignet med vanlig glass. Herding setter de ytre overflatene i kompresjon og interiøret i spenning. Slike påkjenninger får glasset til å knuses i små granulære biter i stedet for at det splintres i takkede skjær som vanlig glødet glass gjør. Det er mindre sannsynlig at kornbiter forårsaker skade av en knust herdet glass.

Herdet glass brukes for sin sikkerhet og styrke i en rekke applikasjoner, inkludert vinduer for personbiler, dusjdører, akvarier, arkitektoniske glassdører og bord, kjøleskapskuffer, skjermbeskyttere for mobiltelefoner, skuddsikre glasskomponenter, dykkermasker og tallerkener og kokematerialer.

Vitenskapen bak herdet glass

Før vi går inn på hvordan denne glassstypen kommer til liv, må du vite noen viktige punkter om glasset. Herdet glass kan ikke kuttes eller bores etter at den er herdet. Hvis du leter etter herdet glass, må du sørge for at sandblåsing eller syreetsing gjøres før varmebehandling. Etter dette gjennomgår glassruten varmebehandling.

Under denne prosessen beveger overflaten seg gjennom en tempereringsovn som er ansvarlig for oppvarming av glasset til en høy temperatur på omtrent 600 til 620 grader Celsius. Glasset ruller nedenfor ut for å gjennomgå høytrykkskjøling kalt "slukking".

Prosessen med å slukke kjøler raskt ned den ytre overflaten mens den indre overflaten av glass forblir varm. Alt dette skaper spenning i hele ruten, og når den indre overflaten på glasset avkjøles, får du en sterk og robust herdet glassflate.

Hva gjør herdet glass til et godt valg for ditt kontor?

Å investere på en herdet glass er en no-brainer. Visst, det forbedrer estetikken, men gir også enkel bevegelse og utrolig funksjonalitet til kontoret ditt. Men er det alt? Langt ifra! Se på andre fordeler herdet glassflater gir kontoret ditt.

Kompromiser aldri din sikkerhet

Bortsett fra utrolig styrke, er herdet glass et fantastisk valg for å holde kontoret trygt. Hvordan? Den går sjelden i stykker, og når den gjør det, knuses den aldri i skarpe taggede skjær. Selv ved massiv støt utvikler herdet glass flere sprekker og knuser til stumpe, klumplignende biter som ikke er i stand til å skade kontorpersonalet som skurrer rundt.

En standard glødet glassrute kan virkelig bryte i skarpe biter som kan forårsake alvorlige skader på mennesker som arbeider rundt, og som også er vanskeligere å rengjøre. Så hvis du vurderer glassdeler, hytter, vegger eller dører til ditt kontor, er herdet glass en god alternativ for deg.

Motstår riper og annen skade

Du ønsker selvfølgelig at kontorinnredningen skal opprettholde glansen og lysheten i mangen år, med herdet glass er det mulig. Denne overflaten skader ikke på samme måte som andre dekormaterialer. Siden herdet glass er utrolig slitesterkt, tåler det komfortabelt daglig slitasje.

La oss innse det! De fleste kontorer opplever betydelig nedgang fra både ansatte og kunder, noe som gjør denne plassen utsatt for aldring tidlig. Men ikke hvis du bruker herdet glass. På grunn av motstandsdyktighet mot riper, spon, sprekker, slag og bulker, holder herdet glass kontoret ditt helt splitter nytt i mange år.

Leter du etter herdet glass til ditt kontor? I så fall kan du stole på Svendsen&sön glass service. Vi tilbyr et stort spekter av glassløsninger som også inkluderer førsteklasses kvalitet på varmebehandlede ruter. Vår ekspertgruppe gir rask omgangstid og end-to-end-tjenester, fra utvalg, montering til utrolig etterbehandling