Det elegante utseendet på glassplate kan være kronen på et nydelig designet kjøkken. Det er så mye variasjon i stilene, fargene og teksturene på glassplater, derfor vil du kunne finne akkurat det som passer deg. Enten du går for en enkel konsistent farge eller tilpasset benkeplate i glass med innebygde former eller gjenstander. Når glassplaten din er riktig montert, vil den få komplimenter og nysgjerrighet fra både familie og gjester i mange år fremover.

I motsetning til plater av flis er glassplater et valg med mindre arbeid. Fordelen er at når glass platen er ferdig montert, er det en ubrutt overflate av glass. Glass er ikke porøst, så monteringen blir like hygienisk samtidig som den blir vakker. Det er viktig å montere benkeplaten av glass riktig på dag en. Hvis du monterer en stor del og oppdager en feil, kan det være vanskelig å trekke den opp for å løse problemet.

Det meste av detalj arbeidet for montering av glassplater skjer før de faktiske glassplatene ankommer. Største betydningen er at målene dine er helt perfekte. Måling må være grundig, som inkluderer hjørnevinklene i tillegg til bredden og lengden på hvert panel. Når du undersøker og klargjør en del av det nye kjøkkenet for benkeplatene du vil installere, må du ikke anta at alle hjørnene er nøyaktig firkantede. Selv en liten variasjon kan koste monteringen. Overflaten du vil legge benkeplatene på, krever også forberedelse. Men alt dette arbeidet bør gjøres før ankomsten til de faktiske benkeplatene.

Åpenbart må overflaten være helt ren og klar til å motta benkeplater. Sørg også for at overflaten er helt jevn og uten variasjoner. Når du legger glassplatene på plass for å forsegle for en permanent installasjon, kan små lommer fange fukt eller svekke den endelige installasjonen. Løs problemene før du begynner monteringen. Tenk imidlertid på hvordan glassplatene dine vil være i tråd med veggene eller apparatene rundt. Du må legge tetningsmiddel mellom glassplatene og de omkringliggende veggene eller kanten på ovnen. Hvis glassplaten ikke dekker hele overflaten du jobber med, planlegg hvordan du skal tette kanten slik at installasjonen blir jevn og sterk. Når du har gjort en god jobb med å forberede kjøkkenet ditt for montering av benkeplater i glass, vil den faktiske oppgaven med å legge panelene på plass gå greit. Men som vi har diskutert, teller detaljene. Med mindre du har mye erfaring med denne typen installasjonsarbeid, opplever de fleste at det å bruke installasjons kunnskapen til en profesjonell er verdt pengene. Tross alt vil den vakre benkeplaten få kjøkkenet ditt til å se bra ut i mange år. Det er viktig med riktig montering slik at det ikke oppstår noen problemer etter på.