SIKKERHETSGLASS

Reduserer risikoen for ulykker eller beskytter mot bevisst angrep.

For total sikkerhet for større sikkerhet og sikkerhet uten å gå på bekostning av naturlig dagslys, tilbyr vi en rekke glassprodukter. Fra sikkerhet til brannmotstand kan glass brukes på mange måter for å beskytte beboerne fra utilsiktet og bevisst skade, samtidig som det er mulig å skape dristige og attraktive design.

Krevende sikkerhetslovgivning har fremhevet kritiske områder der moderne sikkerhetsglass må være i samsvar med den nødvendige sikre praksis. Innovasjoner i utviklingen av sikkerhets og sikkrigsglass sørger nå for at mennesker kan beskyttes mot personskade, eller i de mest ekstreme tilfellene kan bygninger beskyttes mot forskjellige former for angrep.

Vi tilbyr et bredt spekter av sofistikerte produkter som oppfyller de stadig økende kravene, uten å gå på kompromiss med designkriteriene for naturlig lys og synlighet.

Å bruke riktig glasstype til sikkerhetsapplikasjoner er ikke nok til å sikre nødvendig motstand mot alvorlige belastninger. Siden glasset kan oppføre seg annerledes i forskjellige innrammingssystemer, er det viktig å kombinere høyytelsesglass med innrammingssystemer av høy kvalitet for å oppnå det nødvendige beskyttelsesnivået.

Laminert glass

Laminerte glass gir større beskyttelse for mennesker og egenskaper over andre glassprodukter. Standard to-lags konstruksjon gir motstand mot gjennomtrengning når den utsettes for forsøkt tvangsinngang. I flere konfigurasjoner kan laminert glass til og med motstå kuler, tunge gjenstander eller små eksplosjoner.
To eller flere glassruter er bundet sammen av et slitesterkt mellomlag av plast, som gjør at glasset motstår kraftig inntrengning av støtende gjenstander. Imidlertid, hvis det skulle knekke, vil glasset ha en tendens til å forbli i rammen, noe som minimerer risikoen for skader fra skarpe kanter og flygende eller fallende glasspartikler.
Ved å holde glasset intakt innenfor rammen, hjelper laminert glass med å redusere skader fra store skjær av flygende glass forårsaket av for eksempel orkaner, jordskjelv eller annen uvanlig belastning på glasset.

Herdet glass

Hærdet glass, også kjent som herdet glass, er en type sikkerhetsglass opprettet gjennom en prosess med kjemiske eller kontrollerte termiske behandlinger. Denne prosessen gir glasset mye mer styrke enn normalt glass ved å komprimere de ytre og indre overflatene til spenning. Hærdet glass er mer motstandsdyktig mot termisk støt, noe som gjør det ideelt til bruk i arkitektoniske applikasjoner der det er ugunstig skyggelegging.

Typiske applikasjoner

På grunn av styrke og sikkerhetsfunksjoner foretrekkes laminert glass når noe av det følgende kreves:

Der det er mulighet for påvirkning
Beskyttelse mot bomber eller andre eksplosjoner
Beskyttelse mot tvangsinnreising
Glassgulv eller trapper
Kommersielle bygninger og offentlige rom
Hjem med barn

Funksjoner og fordeler

Gir slag- eller slag- og gjennomtrengningsmotstand
Beskytter mennesker mot utilsiktet skade eller bevisst angrep
Beskyttelse mot nedfall av knust glass fra fasader
Beskyttelse mot «smash and grab» tyverier fra utstillingsvinduene
Kulemotstand
Støtmotstand
Lydreduksjon

Når denne typen glass brytes, smuldrer den opp i små kornete biter. Den splitter ikke eller lager takkede skjær som plateglass gjør. Disse kornbiter er foretrukket fordi de er mindre sannsynlig å forårsake skader.

Andre glasstyper

Isolerglass

Solbeskyttelsesglass

Smussavvisende glass

Sikkerhetsglass