Isolerglass

Sterkt, elastisk, med perfekte varme- og lydisolasjonsegenskaper har isoleringlass blitt brukt over hele verden fra familiehjem til konstruksjon i stor skala. Den unike designstrukturen gjør det til et ideelt glassmateriale og et produkt med sterke vekstutsikter. Men hva gjør isolerglass til det mest foretrukne valget i så mange bruksområder?

En isolerglassenhet er et moderne glass som består av flere ruter forseglet sammen med luftrom i mellom, noe som gir glasset sine isolerende egenskaper ved å skille utvendig rute fra innsiden. Takket være dens unike egenskap er isolasjonsglass den mest effektive måten å redusere luft-til-luft-varmeoverføring gjennom glass.

«İsolerglass dateres tilbake til 1960-tallet da konseptet med å spare energi ble populært. I dag brukes den sammen med Low-E eller reflekterende glassbelegg som gjør isolerglasset enda mer effektivt for å spare energi og overholde energikoder»

Avhengig av isolasjonskrav eller sluttbrukerens behov, er isolasjonsglass tilgjengelig i mange forskjellige typer. Designets allsidighet er basert på faktorer, for eksempel antall glassruter som brukes i enhetsproduksjonen, hulromfyllingsmateriale, belegg og tetningsmateriale.

Isolasjonsglass for konstruksjonsglass
Fordi vanlig glass ikke opprettholder forventede vindkrefter og alvorlige værforhold, er det et usikkert materiellvalg for utendørsbruk. IsoleringsgIass tvetimot gjør seg med sin økte styrke til å være den mest foretrukne glasstypen for bolig-, kommersielle og industrielle vinduer. Flere glasslag øker styrken til designelementet, noe som gjør det mer holdbart, elastisk og sikkert.

Det som også gjør isolerglass til et perfekt valg for vinduer og dører, er dets tilpasningsevne til forskjellige årstider. İsolerglass ble primært designet for å beskytte glaserte områder mot overdreven varmetap eller forsterkning. Om sommeren blokkerer dette glasset solvarmen fra å komme inn. Om vinteren forhindrer det at innendørs varme slipper ut.

I utgangspunktet er isolerglass virkelig et miljøvennlig glassalternativ. Varmeisolasjonen gjør at den kan ta belastningen av varme- og kjøleutstyr. Det gjør det også mye lettere å oppnå ønsket innetemperatur uten overdreven bruk av kraft og energi. Og dette er en stor fordel når du ønsker å redusere oppvarming og klimaanlegg, samt karbonavtrykk.

Sammenlignet med vanlig enkeltglass har isolerglass også den ekstra fordelen av minimerte kondensproblemer.

Men fra designperspektivet tilbyr også isolerglass et bredt spekter av løsninger for både store og små strukturelle glassprosjekter. Den kan for eksempel brukes til å konstruere visuelt imponerende glassfasader eller overbevisende arkitektoniske fasader ved å bruke profiler som bare er synlige fra den indre siden.

Andre glasstyper

Enkeltglass

Solbeskyttelsesglass

Smussavvisende glass

Sikkerhetsglass