Designglass

Tilbyr et omfattende utvalg av dekorative alternativer for å gi stil og privatliv med maksimalt lys.

Vårt dekorative glass er veldig allsidig; det gir total frihet i design og kan tilpasses for å oppfylle alle krav. Ulike teknologier kan brukes til å lage de ferdige produktene, enten det er mønstret eller farget glass. Vi kan også påvirke gjennomsiktigheten til glassoverflaten, så vel som dens lysgjennomgang (dvs. å være gjennomsiktig).

Gjennomsiktig eller gjennomskinnelig, til pynt, men også personvern

Vårt utvalg av dekorative produkter består av gjennomsiktig eller gjennoskinnelig glass, for eksempel silketrykt glass, laminert glass med farget eller hvitt gjennomsiktig mellomlag, syreetset glass, teksturglass eller helt ugjennomsiktige produkter som emaljert glass, speil og reflekterende spandrelpaneler.

Ornamentglass

Vi har delt våre ornamentglass inn i to familier, DECORGLASS med klassiske mønstre og MASTERGLASS med strammere, moderne mønstre. I tillegg finnes det en serie ornamentglass som tilfører estetiske verdier gjennom sitt mønster. De har et stort lysinnfall, men hindrer innsyn. Sortimentet består av glass som har sine designrøtter i den tidlige glassfremstillingen, klassikere fra 60- og 70-tallet samt de nye glassene. Ornamentglass forsynes med mønster allerede under produksjonen. Det varme glasset passerer da mellom valser med mønster som preges i glassets overflate.

Farget glass

Gjennomfarget glass ( PARSOL i grått, bronse og grønt) er glass som farges ved fremstillingen. Glasset er gjennomsiktlig som en farget væske. PARSOL finner du under Planglass.
Emaljert glass ( EMALIT) er glass der emaljefargen brennes inn i forbindelse med herdingen.
Våre ornamentglass i MASTERGLASS-serien kan emaljebelegges.
Laminert glass med farget folie mellom glasslagene ( STADIP COLOR) gir helt gjennomsiktlige glass.
Lakkert glass ( PLANILAQUE EVOLUTION) kan bearbeides, men ikke herdes. For at glasset skal bli personsikkert, utstyres det med en plastfolie på den lakkerte baksiden.

Etset glass

Etset glass ( SATINOVO) slipper gjennom dagslyset, men hindrer innsyn. Etset glass erstatter tidligere teknikk med såndblåst glass.

Andre glasstyper

Isolerglass

Solbeskyttelsesglass

Smussavvisende glass

Sikkerhetsglass