Ornament, opalt og farge

Ornamentglass

Vi har delt våre ornamentglass inn i to familier, DECORGLASS med klassiske mønstre og MASTERGLASS med strammere, moderne mønstre. I tillegg finnes det en serie ornamentglass som tilfører estetiske verdier gjennom sitt mønster. De har et stort lysinnfall, men hindrer innsyn. Sortimentet består av glass som har sine designrøtter i den tidlige glassfremstillingen, klassikere fra 60- og 70-tallet samt de nye glassene. Ornamentglass forsynes med mønster allerede under produksjonen. Det varme glasset passerer da mellom valser med mønster som preges i glassets overflate.

Farget glass

Gjennomfarget glass ( PARSOL i grått, bronse og grønt) er glass som farges ved fremstillingen. Glasset er gjennomsiktlig som en farget væske. PARSOL finner du under Planglass.
Emaljert glass ( EMALIT) er glass der emaljefargen brennes inn i forbindelse med herdingen.
Våre ornamentglass i MASTERGLASS-serien kan emaljebelegges.
Laminert glass med farget folie mellom glasslagene ( STADIP COLOR) gir helt gjennomsiktlige glass.
Lakkert glass ( PLANILAQUE EVOLUTION) kan bearbeides, men ikke herdes. For at glasset skal bli personsikkert, utstyres det med en plastfolie på den lakkerte baksiden.

Etset glass

Etset glass ( SATINOVO) slipper gjennom dagslyset, men hindrer innsyn. Etset glass erstatter tidligere teknikk med såndblåst glass.

Andre tjenester